U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani od 28. do 30. travnja održan je seminar voditelja vatrogasne mladeži. Seminar je započeo s radom u petak kada su okupljene pozdravili predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži HVZ-a Goran Dikšić i voditelj Kampa Tomislav Horvat. Nakon uvodne riječi, predavanje o Kampu je održao voditelj Horvat, a potom su polaznici ispunili uvodnu anketu za potrebe izrade statistike seminara. Ove godine seminaru je pristupilo 117 sudionika.

Subota je započela predavanjem Zdravka Filipaja na temu vatrogasnih natjecanja. Uslijedilo je predstavljanje rada Muzeja hrvatskog vatrogastva koje je održao voditelj Muzeja Vedran Runjić. Na predavanju je ujedno upućen poziv svim voditeljima da dovedu mladež u Muzej. Po prvi puta na seminaru je sudjelovala predsjednica Gasilske mladine Slovenije Renata Rupreht te upoznala polaznike s radom s vatrogasnom mladeži u Sloveniji. Ovo predavanje je dalo polaznicima ideje koje mogu upotrijebiti u radu u svojim organizacijama.

Uslijedile su radionice na temu izrade godišnjeg programa rada s mladeži (Josip Cingesar), motivacije natjecatelja (Mirko Ružić), osmišljavanja promocije hrvatskog vatrogastva u sklopu Vatrogasne olimpijade (Hrvoje Novaković) te radionicu aktivnog slušanja (Tomislav Barbarić). Nakon radionica sudionici su obišli znamenitosti grada Pule u sklopu projektnog zadatka na seminaru.

U nedjelju je održana sjednica Savjeta za vatrogasnu mladež. Potom su prezentirani rezultati projektnog zadatka te su analizirani rezultati ankete.

– Seminar je idealna prilika da naši voditelji steknu nove ideje za rad koje će upotrijebiti u radu s mladeži, kako u svojim društvima, tako i u radu Kampa. Posebno nas veseli što je u ovoj godini seminar dobio međunarodnu dimenziju predstavljanjem rada slovenskih kolega – rekao je na zatvaranju Seminara predsjednik Savjeta Dikšić i zaželio sreću u daljnjem radu svim sudionicima.