Poziv za sudjelovanje u izložbi Iza vatrenog zida – žene u vatrogastvu

Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom organizira izložbu „Iza vatrenog zida – žene u vatrogastvu“. Cilj izložbe je prikazati ulogu žena u vatrogastvu i zaštiti od požara, od početaka vatrogasne organizacije u Hrvatskoj do danas. Uz informativne plakate o različitim segmentima rada žena u vatrogasnoj organizaciji te izložene fotografije, nagrade s natjecanja, ženske svečane odore i ostalu vatrogasnu opremu, bit će organizirani i razgovori sa današnjim vatrogaskinjama.

Pozivamo Vas da sudjelujete u ovoj izložbi, za čije potrebe možete poslati fotografije, odore, dokumente, video materijale i priče o ulozi žena u Vašoj vatrogasnoj organizaciji.

Molim da Vaše sudjelovanje u izložbi potvrdite do 20. svibnja 2022. godine. Uz svaki predmet bit će naveden izvor. Izložba će biti postavljena u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu od lipnja do kolovoza nakon čega će predmete preuzeti Muzej hrvatskog vatrogastva za potrebe izložbe u Noći muzeja 2023. godine. Prijevoz predmeta će organizirati Hrvatska vatrogasna zajednica.

Nadamo se da će Vas što više sudjelovati u ovoj izložbi, kako bi građanima približili ulogu žena u vatrogastvu.

Kontakt osoba: Vedran Runjić, muzej@hvz.hr, 091/112-0013