Otvorena izložba Vatrogasci u očima djeteta

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja i svibnja-Mjeseca zaštite od požara, u Muzeju hrvatskog vatrogastva u Varaždinu je u četvrtak 18. svibnja otvorena izložba likovnih radova “Vatrogasci u očima djeteta”.

Otvorenju izložbe su nazočili u ime povjerenice Vlade RH u Gradu Varaždinu Danijela Vusić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, tajnik Vatrogasne zajednica Varaždinske županije Zvonko Videc, muzejski savjetnik u mirovini Miroslav Klemm i predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu Mirko Svetec.

Na početku otvaranja izložbe sve prisutne je u ime Hrvatske vatrogasne zajednice pozdravila Nina Francetić, rukovoditeljica Odjela informativno-promidžbenih i nakladničkih poslova HVZ. Istaknula je da Hrvatska vatrogasna zajednica tradicionalno organizira likovni natječaj za školski i predškolski uzrast, čiji su pobjednički radovi predstavljeni na ovoj izložbi. – Iznimno nas veseli što svake godine na natječaj stiže velik broj radova iz cijele Hrvatske, ali i da je od ove godine pokrovitelj natječaja Ministarstvo znanosti i obrazovanja što dokazuje značaj i vrijednost ovog projekta.

Voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić je istaknuo važnost rada sa mladima, kako u vatrogastvu, tako i u drugim djelatnostima. – Time što smo omogućili našim mladim umjetnicima da izlože svoje radove u našem postavu, još jednom smo približili Muzej najmlađem uzrastu – rekao je Runjić.
Predsjednik DVD-a Varaždin Mirko Svetec je rekao da je iznimno zadovoljan rastom broja događanja u Muzeju hrvatskog vatrogastva. – Od jednog statičnog postava, Muzej je danas jedan živi organizam, koji posjetiteljima od najmlađe dobi nudi razna zanimljiva događanja- rekao je Svetec i otvorio izložbu.

Na izložbi su predstavljena 24 likovna rada na temu vatrogasaca, izvedena u raznim tehnikama. Izložbu je moguće pogledati u Muzeju hrvatskog vatrogastva do 30. lipnja 2017.