Otvorena izložba Vatrogasci u fotografiji

U sklopu obilježavanja „Međunarodnog dana muzeja“ i Svibnja – Mjeseca zaštite od požara, u Muzeju hrvatskog vatrogastva u petak 18. svibnja otvorena je izložba „Vatrogasci u fotografiji“.

Otvorenju izložbe su nazočili predsjednik Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu Mirko Svetec, nagrađeni autori fotografija te brojni vatrogasci i građani.

Na početku otvaranja izložbe sve prisutne je pozdravio voditelj Muzeja Vedran Runjić. Istaknuo je kako je Hrvatska vatrogasna zajednica 2017. godine raspisala natječaj za najbolju fotografiju na temu vatrogasaca. Na natječaj su se prijavila 52 autora sa gotovo 200 fotografija,a  stručni žiri je izabrao 20 najboljih fotografija koje su izložene na ovoj izložbi.

– Kroz fotografije možete vidjeti jedan presjek rada hrvatskih vatrogasaca, od vježbi i rada s mladima do intervencija. Na ovaj način su naši autori sačuvali dio hrvatske vatrogasne povijesti – rekao je Runjić.

Predsjednik Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu Mirko Svetec je pohvalio ovakva događanja koja promiču vatrogastvo.

-Zahvaljujem svim autorima koji su sudjelovali na natječaju i na ovaj način predstavili rad naših vatrogasaca široj javnosti- rekao je Svetec i otvorio izložbu.

Nakon otvaranja uručene su nagrade nagrađenim autorima i to Vedranu Božičeviću za 1. mjesto na natječaju i Marku Matijeviću za najbolju nagradu po izboru publike.

Izložbu je moguće pogledati u Muzeju hrvatskog vatrogastva do 31. kolovoza 2018.