Na Međunarodni dan turističkih vodiča posjetite Muzej hrvatskog vatrogastva

Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Pozivamo vas da nam se u subotu, 22.2.2020. godine, povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča (obilježava se 21. veljače), pridružite na  besplatnom obilasku našega grada.

Na kratko ćemo se vratiti u za naš grad sudbonosnu godinu, 1776., te iz susreta s onodobnim stanovnicima saznati kako su proživljavali teške trenutke u doba velikoga požara. Koje su brige morile groficu Sermage, a koje mesarovu ženu?  Je li banica Suzana Malatinski, udova Drašković, uspjela spasiti svoje skupocjene haljine? Zašto su pripadnici varaždinske građanske garde imali više nevolja s barunicom Katarinom Patačić negoli sa samom vatrenom stihijom? I kako je na sve to gledala carica i kraljica Marija Terezija?

Ovom vas prigodom želimo upoznati i s razvojem vatrogastva u našem gradu te ćemo vas stoga ugostiti i u prostorima MUZEJA HRVATSKOG VATROGASTVA.

Polasci za razgled grada biti će u 10 i 11 sati ispred Gradske vijećnice.

U Varaždinskim Toplicama će se za javnost otvoriti Apartman u Starom gradu, kroz koji će besplatno provesti Smirna Turkalj, licencirani turistički vodič. Zavirit ćemo u prošlost i pokušati otkriti koje tajne krije apartman koji je inače skriven od očiju javnosti.

Polazak je u 15 sati u atriju Starog grada u Varaždinskim Toplicama.

Usput ćemo se malo pozabaviti i Topličkim vješticama.

Nakon razgleda pozivamo posjetitelje u Kavanu Konstantin, gdje mogu kušati topličku tortu, koja je u procesu ishođenja zaštite.

Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina

IZVOR: https://bit.ly/2vJbgu2