Izložba Vatrogasci u fotografiji u Sisku

U četvrtak 8. veljače 2018. u Gradskom muzeju Sisak otvorena je izložba „Vatrogasci u fotografiji“. Otvaranju su prisustvovali zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Sisačko-moslavačke  Mijo Brlečić, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak Vlatko Čakširan, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Siska Miroslav Golub te brojni vatrogasci i građani.

Na početku otvaranja sve je prisutne pozdravio ravnatelj Čakširan, koji je istaknuo da je izuzetno ponosan što može na ovaj način pomoći u promociji rada hrvatskih vatrogasaca. Također je rekao da je ova izložba nastavak suradnje između Hrvatske vatrogasne zajednice i Gradskog muzeja Sisak započete prije dvije godine na projektu Crna šuma.

Glavna urednica „Vatrogasnog vjesnika“ Nina Francetić je rekla da je izložba rezultat nagradnog natječaja Hrvatske vatrogasne zajednice za najbolju fotografiju vatrogasne tematike.

  • Pred stručnim žirijem, predvođenim poznatim fotografom Damirom Hoykom bio je težak zadatak izabrati 20 najboljih fotografija koje vidite na izložbi. Fotografi su zabilježili vatrogasne intervencije na otvorenom prostoru i objektima, ali i vježbe i natjecanja, dakle sve segmente rada vatrogasaca- rekla je Francetić.

Okupljenima se obratio i županijski vatrogasni zapovjednik Brlečić, koji je rekao da je iza hrvatskih vatrogasaca jedna od najtežih sezona. Pohvalio je sudjelovanje vatrogasaca sisačko-moslavačke županije kako na požarima na priobalju, tako i u samoj županiji.

  • Vatrogasci ne gase samo požare, već kako vidite djeluju i na drugim poljima. Izuzetno nam je drago što je ova putujuća izložba kao prvu stanicu izabrala Sisak- rekao je zapovjednik Brlečić i otvorio izložbu.

Izložbu je moguće pogledati u Gradskom muzeju Sisak do 19. veljače.