36. susret vatrogasnih puhačkih orkestara

Pozivamo Vas na 36. susret vatrogasnih  puhačkih orkestara, koji će se održati

u nedjelju 12. lipnja 2022. u gradskom parku u Orahovici

Susret organizira Hrvatska vatrogasna zajednica, a pod domaćinstvom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica, povodom obilježavanja 140. obljetnice Društva i 50. obljetnice djelovanja puhačkog orkestra Društva.

Prema pristiglim prijavama na susretu će svoje umijeće pokazati 12 vatrogasnih puhačkih orkestara iz gotovo cijele Hrvatske. Dolazak orkestara u Orahovicu očekuje se od 9:00 do 9:30, a nakon mimohoda gradskim ulicama i zajedničke izvedbe državne i vatrogasne himne, otvaranje susreta će započeti u 10:00 sati. Umjetnički program traje od 10:40 do 15:00 sati.

Tradicija vatrogasnih puhačkih orkestara seže u drugu polovinu 19. stoljeća, kada su se u vatrogasnim društvima okupljali i glazbenici koji su krenuli s formiranjem vatrogasnih glazbenih sastava. Prvi susret vatrogasnih puhačkih orkestara održan je 1983. u Jastrebarskom.

Vatrogasni puhački orkestri danas okupljaju mlade, ali i iskusne glazbenike, članove dobrovoljnih vatrogasnih društava koji svoje znanje predstavljaju na nizu susreta i natjecanja u zemlji i u inozemstvu. Repertoar vatrogasnih puhačkih orkestara obuhvaća djela klasične glazbe, ali i modernih pop te rock skladbi stranih i domaćih izvođača.

Zato dođite ovu nedjelju u Orahovicu i uživajte u izvedbama vatrogasnih puhačkih orkestara.