U Kaštelima otvorena izložba Karikaturom protiv požara

U Nadbiskupskoj palači u Kaštel Sućurcu u petak 2. kolovoza u 20 sati otvorena je izložba autora Damira Novaka “Karikaturom protiv požara”.

Otvaranju izložbe su prisustvovali predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, zapovjednik VZG Kaštela Milivoj Taslak, ravnatelj Muzeja grada Kaštela Ivan Šuta te brojni vatrogasci i gosti.

Sve okupljene je pozdravio ravnatelj Šuta i istaknuo da je ova izložba uključena u manifestaciju Kaštelansko kulturno ljeto.

– Nastavili smo dugogodišnju suradnju između Muzeja grada Kaštela i Muzeja hrvatskog vatrogastva, koja je započela prije tri godine te još jednom kaštelanima prikazali vatrogastvo na jedan zanimljiv način – rekao je Šuta.

Voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić je rekao da je ova izložba na svoj put po Hrvatskoj krenula u Noći Muzeja, te je nakon Varaždina, Koprivnice i Križevaca došla do Kaštela te tako simbolički povezala vatrogastvo sjevera i juga Hrvatske.

Autor Damir Novak je istaknuo da mu je iznimna čast predstaviti svoje radove u Kaštelima. Kako je po zanimanju vatrogasac, tematika vatrogasne karikature se nametnula prirodno.

– Sve što sam htio reći o ovoj temi, rečeno je u mojim radovima – istaknuo je Novak čime je otvorena izložba.

Na izložbi su predstavljena 52 rada koja govore o pogledu običnog vatrogasca na svijet oko sebe. Izložbu je moguće pogledati do 2. rujna.