Proslavljen 5. rođendan Muzeja hrvatskog vatrogastva

U subotu 31. kolovoza obilježen je peti rođendan Muzeja hrvatskog vatrogastva.

Proslava je počela okupljanjem sudionika ispred Muzeja hrvatskog vatrogastva gdje je sve prisutne pozdravio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković istaknuvši kako je ponosan na dosadašnji rad Muzeja.

-Ne stajemo na ovome. Planiramo proširenje postava i započeli smo s projektom spašavanja starih vatrogasnih vozila – rekao je Tucaković i pozvao sve prisutne da uživaju u proslavi.

Voditelj Muzeja Vedran Runjić je rekao kako je novi postav Muzeja počeo skromno, sa petstotinjak posjeta u 2014. godini.

-Sada brojimo preko 2500 posjeta godišnje i sudjelujemo na velikim manifestacijama, od noći Muzeja do Špancirfesta – rekao je Runjić.

Proslava je počela s tradicionalnom manifestacijom “Kako su požare gasili naši stari?” u kojoj su rad sa starim ručnim pumpama prikazali DVD Sveta Marija i Nova. Vatrogasci iz Legrada su došli na manifestaciju sa Opel Blitzom iz 1972. godine.

Potom su segment vježbe za najmlađe pokazali mladi članovi Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, a vatrogasci JVP Grada Varaždina su posjetiteljima prikazali gašene požara objekta.

Prisutni su mogli besplatno pogledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva, prigodnu izložbu o dosadašnjem radu Muzeja, a za najmlađe je pripremljena i likovna radionica.

Vatrogasna zajednica Varaždinske županije poklonila je Muzeju povodom rođendana tortu za sve posjetitelje, a tvrtka Supera moć hladne napitke te im se ovim putem zahvaljujemo.