Izložba Što ostaje kad intervencija završi? – poziv za sudjelovanjeOvdje upisati naslov

Muzej hrvatskog vatrogastva tradicionalno sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja, koja će se održati 31. siječnja 2020. godine u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva. U sklopu manifestacije planiramo otvoriti izložbu “Što ostaje kad intervencija završi?”.

Edukativnom izložbom “Što ostaje kad intervencija završi?” građanima bi približili opasnosti vatrogasnog posla kroz vatrogasnu opremu oštećenu ili uništenu u požarima ili na drugim vrstama intervencija. Uz priču vezanu uz oštećenu opremu, tj. povezivanjem predmeta sa stvarnom intervencijom, posjetitelji će moći vidjeti s kakvim opasnostima se naši vatrogasci svakodnevno susreću. Cilj je podići svijest kod posjetitelja o humanosti vatrogasnog poziva.

Pozivamo Vas da sudjelujete u ovoj edukativnoj izložbi, za čije potrebe možete poslati oštećenu opremu (izgorene cijevi, oštećena interventna odijela, kacige, osobnu opremu ozlijeđenih vatrogasaca, izgorene armature, opremu oštećenu udarima, isl.), predmete oštećene u požarima (npr. plinske boce), fotografije, video materijale i priče o intervencijama na kojima je oprema oštećena.

Molim da Vaše sudjelovanje u izložbi potvrdite do 1. prosinca 2019. godine. Uz svaki predmet bit će naveden izvor. Izložba će biti postavljena do 29. veljače 2020., nakon čega će predmeti biti vraćeni. Prijevoz predmeta će organizirati Hrvatska vatrogasna zajednica.

Nadamo se da će Vas što više sudjelovati u ovoj izložbi, kako bi građanima pokazali sve opasnosti koje krije naš plemeniti poziv.

Kontakt osoba: Vedran Runjić, vedran.runjic@hvz.hr, 091/393-0336.