Detalj iz prizemlja Muzeja

Posjetite Muzej hrvatskog vatrogastva

Ako vas put nanese u Varaždin, kolijevku hrvatskog vatrogastva, ne zaboravite posjetiti Muzej hrvatskog vatrogastva

Muzej  (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) je u 2021. godini pripremio za posjetitelje niz zanimljivih događanja.

Godina je tradicionalno započela sudjelovanjem u Noći muzeja kada smo otvorili edukativnu izložbu “Minuta nakon potresa”, kroz koju želimo prikazati angažman vatrogasaca na potresom pogođenom području. Ovu izložbu je moguće pogledati do kraja travnja.

U svibnju, Mjesecu zaštite od požara, otvaramo izložbu posvećenu opasnostima od požara otvorenog prostora. Za vrijeme Španicirfesta, ne zaboravite posjetiti našu tradicionalnu manifestaciju “Kako su požare gasili naši stari?” koja se održava drugu subotu Špancirfesta.

Razgledavanje stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva je moguće svake srijede od 9 do 15 sati. Za razgledavanje Muzeja u drugom terminu potrebna je prethodna najava. Ulaz u Muzej je besplatan. Napominjemo da je razgledavanje Muzeja moguće uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Još jednom Vas pozivamo da posjetite Muzej hrvatskog vatrogastva te na taj način upoznate Vaše članove s bogatom vatrogasnom povijesti.

Kontakt osoba: Vedran Runjić, muzej@hvz.hr, 091/112-0013

NAPOMENA: Najavljene manifestacije će se održati sukladno epidemiološkoj situaciji. Informacije o mogućim promjenama termina pratite na: