Noć muzeja 2020 u Muzeju hrvatskog vatrogastva

Muzej hrvatskog vatrogastva i ove godine sudjeluje u tradicionalnoj manifestaciji Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, koja će se održati u petak 31. siječnja 2020. godine, s početkom u 18:00 sati.

Kao glavno događanja pripremili smo otvaranje izložbe „Što ostaje kada intervencija završi?“, kojom građanima približavamo opasnosti vatrogasnog posla prikazom vatrogasne opremu oštećene ili uništene u požarima ili na drugim vrstama intervencija. Uz priču vezanu uz oštećenu opremu, tj. povezivanjem predmeta sa stvarnom intervencijom, posjetitelji će moći vidjeti s kakvim opasnostima se naši vatrogasci svakodnevno susreću. Nakon otvaranja izložbe, poslušajte predavanje o opasnostima vatrogasnog posla.

Za najmlađe smo organizirali radionicu izrade vatrogasnih karikatura koju će voditi naš poznati karikaturist Damir Novak.

Posjetitelji će moći vidjeti i donekle izmijenjen postav, s novim info plakatima i fotografijama velikih dimenzija te vitrinom u kojoj je smještena odora dugogodišnjeg predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Teodora Frickog.

Uz izlet u povijest hrvatskog vatrogastva, kroz stalni postav Muzeja, posjetitelji će moći razgledati i modernu vatrogasnu opremu varaždinskih vatrogasaca.

Sve informacije o programu u Noći muzeja, pronađite na web stranici (www.mhv.hr) i facebook profilu Muzeja hrvatskog vatrogastva.

Posjetite Muzej hrvatskog vatrogastva i saznajte sve što vas je oduvijek zanimalo o vatrogastvu

RASPORED DOGAĐANJA

18:00-23:00 Izložba stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva

18:00-23:00 Što rade vatrogasci/Druženje

18:00-19:15 Radionica crtanja karikatura za najmlađe

19:30 Otvorenje izložbe „Što ostaje kada intervencija završi?“

20:00-20:45 Predavanje „Opasnosti vatrogasnog posla“