Detalj iz prizemlja Muzeja

Muzej hrvatskog vatrogastva na ŠPANCIRFESTU 2022

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine otvara vrata posjetiteljima festivala ŠPANCIRFEST, koji će se održati od 19. do 28. kolovoza 2022. godine. Uz stalni postav, pripremili smo i novu izložbu pod nazivom “Meteorologija i vatrogastvo”.

Centralni događaj u Muzeju hrvatskog vatrogastva će biti otvaranje izložbe „Meteorologija i vatrogastvo“ koje će se održati 20. kolovoza u 19:00 sati. Izložba je nastala u suradnji Državnog hidrometeorološkog zavoda i Hrvatsko vatrogasne zajednice. Cilj izložbe je prikazati suradnju meteorološke službe i vatrogasaca prvenstveno u suzbijanju požara otvorenog prostora. Uz fotografije i informativne plakate, moći ćete pogledati i opremu koju meteorolozi i vatrogasci koriste za dobivanje meteoroloških podataka.

Također, posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva u kojem se nalaze predmeti iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti.

Za vrijeme trajanja ŠPANCIRFESTA Muzej će biti otvoren svaki dan od 14,00 do 20,00 sati. Za dodatne informacije i rezervacija posjeta u drugom terminu kontaktirajte nas na: 091/112-0013 ili muzej@hvz.hr

Došpancirajte do nas i upoznajte se s bogatom povijesti hrvatskog vatrogastva!