Muzej hrvatskog vatrogastva na ŠPANCIRFESTU 2021

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine otvara vrata posjetiteljima festivala ŠPANCIRFEST, koji će se održati od 20. do 29. kolovoza 2021. godine. Posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva u kojem se nalaze predmeti iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti. Postav je obogaćen digitalnim sadržajima i modelima vatrogasnih vozila iz cijelog svijeta.

U Muzeju je postavljena i izložba fotografija Darka Maretića „Naprtnjača i fotoaparat“ na temu šumskih požara. Ova serija dokumentarističkih fotografija promatraču omogućuju pogled na požar s prve linije, onako kako ga vatrogasac vidi. Maretić je okom kamere zabilježio kadrove koji ne samo da bilježe događanja već nose i poruku o opasnostima šumskih požara. Zahvaljujući njegovu entuzijazmu i Vi možete gledati opasnosti u oči, ali iz sigurnosti Muzeja hrvatskog vatrogastva.

Za vrijeme trajanja ŠPANCIRFESTA Muzej će biti otvoren svaki dan od 14,00 do 20,00 sati.  Za dodatne informacije i rezervacija posjeta u drugom terminu kontaktirajte nas na: 091/112-0013 ili  muzej@hvz.hr

U ovogodišnjem programu ŠPANCIRFESTA sudjeluju i varaždinski dobrovoljni i profesionalni vatrogasci. Uz opremu postavljenu ispred Muzeja i u garažama JVP Varaždin, varaždinske vatrogasce ćete moći obići i na štandu uz Gradsku vijećnicu te na prostoru u Ulici Augusta Šenoe.

Došpancirajte do nas i upoznajte se s bogatom povijesti hrvatskog vatrogastva!

Kontakt osoba: Vedran Runjić, vedran.runjic@hvz.hr, 091/112-0013

NAPOMENA: Muzej možete posjetiti uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera