Došpancirajte do Muzeja hrvatskog vatrogastva

Iza nas je prvih pet dana manifestacije ŠPANCIRFEST, u kojima je Muzej hrvatskog vatrogastva zabilježio odličnu posjećenost.

Do Muzeja dolaze posjetitelji svih generacija, ali ipak najveći interes pokazuju najmlađi. Djecu posebno zanimaju modeli vatrogasnih vozila iz cijelog svijeta i makete protupožarnih zrakoplova te digitalne bojanke i slagalice na temu vatrogastva, a najtraženija roba na ovogodišnjem Špancirfestu su naše vatrogasne bojanke.

Za one malo starije, u muzeju su izloženi predmeti iz bogate vatrogasne povijesti, od vatrogasnih ručnih i motornih štrcaljki do odora, kaciga i ostale vatrogasne opreme. Kako izgleda šumski požar promatran očima  vatrogasca, možete vidjeti na  izložbi fotografija Darka Maretića „Naprtnjača i fotoaparat“.

U ovogodišnjem programu ŠPANCIRFESTA sudjeluju i varaždinski dobrovoljni i profesionalni vatrogasci. Uz opremu postavljenu ispred Muzeja i u garažama JVP Varaždin, varaždinske vatrogasce možete  obići i na štandu uz Gradsku vijećnicu. Za vikend će biti angažirani u Ulici Augusta Šenoe, gdje će posjetitelji vidjeti moderna vatrogasna vozila i ostalu opremu.

Za vrijeme trajanja ŠPANCIRFESTA Muzej je otvoren svaki dan od 14,00 do 20,00 sati.  Za dodatne informacije i rezervacije posjeta u drugom terminu kontaktirajte nas na: 091/112-0013 ili  muzej@hvz.hr

Došpancirajte do nas i naučite nešto novo o vatrogasnoj povijesti!