Izložba Kaštelanski trag u Vatrogasnom vjesniku

U Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu, 20. lipnja 2017. godine u sklopu manifestacije „Kaštelansko kulturno ljeto“. otvorena je izložba “Kaštelanski trag u Vatrogasnom vjesniku”, nastala u suradnji Muzeja grada Kaštela i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Otvorenju izložbe prisustvovali su ravnatelj Muzeja grada Kaštela Ivan Šuta, urednica “Vatrogasnog vjesnika” Nina Francetić, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Kaštela Milivoj Taslak, voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić te brojni vatrogasci i građani.

Na izložbi su postavljene naslovnice časopisa te članci o djelovanju kaštelanskih vatrogasaca. Cijela priča je obogaćena i drugim tiskanim izdanjima Hrvatske vatrogasne zajednice, a posjetitelji su mogli pregledati i zadnje primjerke časopisa.

Na samom otvaranju izložbe sve prisutne je pozdravio ravnatelj Šuta, koji je rekao da je ideja za izložbu nastala još prošle godine, kada je kroz projekt  “Crna šuma” ostvaren prvi kontakt između Muzeja grada Kaštela i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Urednica časopica Nina Francetić je rekla nekoliko riječi o značaju časopisa danas, koji je u gotovo 121 godinu neprekidnog izlaženja zadržao značaj kao hrvatsko vatrogasno glasilo.

Voditelj Muzeja hrvatskog vatrogastva Vedran Runjić je rekao da su naslovnice za izložbu izabrane prema povijesnim događajima koje prikazuju te prema atraktivnosti prikazanih fotografija.

Zapovjednik VZG Kaštela Milivoj Taslak je istaknuo da je iznimno ponosan da je rad kaštelanskih vatrogasaca prikazan kroz jednu ovakvu izložbu. – Imamo vrhunsku suradnju s Vatrogasnim vjesnikom, a zahvaljujući stalnim obukama i djelovanju na svim poljima vatrogastva, kaštelanski vatrogasci će još dugo puniti stupce Vatrogasnog vjesnika- rekao je Taslak i otvorio izložbu.