Posjet Muzeju hrvatskog vatrogastva u novoj školskoj godini

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) pripremio je za posjetitelje u školskoj godini 2020./2021. niz zanimljivih događanja i noviteta.

Uz stalni postav koji obogačujemo novim predmetima, postavili smo i interaktivni ekran, koji će kroz zabavne aplikacije približiti svijet vatrogastva ljubiteljima modernih tehnologija.

Za Noć muzeja koja se tradicionalno održava krajem siječnja pripremamo izložbu o ulozi vatrogasaca u zagrebačkom potresu i borbi protiv pandemije. Ovu izložbu je moguće pogledati do kraja travnja 2021. godine.

U svibnju, Mjesecu zaštite od požara, otvaramo izložbu posvećenu opasnostima od požara otvorenog prostora. Za vrijeme Špancirfesta, ne zaboravite posjetiti našu tradicionalnu manifestaciju “Kako su požare gasili naši stari?” koja se održava drugu subotu Špancirfesta, kako biste vidjeli staru vatrogasnu opremu i nekadašnje načine gašenja požara.

Razgledavanje stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva je moguće svake srijede od 9 do 15 sati. Za razgledavanje Muzeja u drugom terminu potrebna je prethodna najava. Ulaz u Muzej je besplatan.

Još jednom Vas pozivamo da posjetite Muzej hrvatskog vatrogastva te na taj način upoznate Vaše polaznike s bogatom vatrogasnom povijesti.

NAPOMENA: Zbog mogućih promjena termina i uvjeta za posjet Muzeju, a vezano uz pandemiju koronavirusa, kontaktirajte nas telefonski ili e-mailom te pratite informacije na www.mhv.hr

Kontakt osoba: Vedran Runjić, muzej@hvz.hr, 01/3689 – 164.