Dječje igralište za posjetitelje Muzeja

Hrvatska vatrogasna zajednica sustavno ulaže u opremanje Muzeja hrvatskog vatrogastva potrebnom opremom i tehnikom. Cilj je prezentirati prikupljenu povijesnu građu u što boljem svijetlu, ali i omogućiti što ugodniji boravak posjetiteljima.

Kako Muzej najviše posjećuju organizirane grupe djece školskog i predškolskog uzrasta te pripadnici vatrogasnog podmlatka i mladeži, ove godine smo se odlučili na uređenje prostora u dvorištu Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, te nabavu dječjeg igralište. Cilj ove nabave je organizirati prostor za zabavu i odmor najmlađih posjetitelja, nakon posjeta prostorijama Muzeja, DVD-a ili Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina.

Igralište se sastoji od ljestava, tobogana, kućice s terasom, zida za penjanje ljuljački i pješčanika. Cjelokupni set je došao u dijelovima pa su varaždinski dobrovoljni i profesionalni vatrogasci u subotu 23. travnja organizirali radnu akciju sastavljanja igrališta. Desetak marljivih vatrogasaca je igralište sastavilo u nekoliko sati rada.  Uz igralište, pripadnici DVD-a su napravili i klupice od paleta, čime je Varaždin dobio još jednu malu oazu za odmor. Također je planirano postavljanje zaštitne ograde uz igralište.

Muzej hrvatskog vatrogastva je kroz zadnjih nekoliko godina obogatio sadržaje za sve svoje posjetitelje. Stoga, ako volite vatrogasnu povijest, ljubitelj ste ljuljački i penjalica, želite napraviti vatrogasni selfie na pametnom ekranu ili samo sjediti na klupici u zelenilu, Trenkova 44 u Varaždinu je prava adresa za vas.

FOTO: Mladen Rogina; HVZ